Реал Мадрид и Барселона осъществиха своите звездни покупки до момента. Това са съответно Еден Азар и Антоан Гризман, които бяха купени от Челси и Атлетико Мадрид, заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов по Bloomberg TV Bulgaria.

Той направи съпоставка между двамата футболисти от представянето им през миналия сезон. "Вижда се, че статистиката е почти изравнена. Белгиецът обаче има почти два пъти повече асистенции от световния шампион с Франция. Но от друга страна цялата кариера на Гризман е била в Испания, докато за Азар предстои дебютен сезон в Ла Лига. Това определено дава предимство на новото попълнение на Барселона, защото няма да има нужда от адаптационен период в друга страна", заяви Коларов.

Гостът не подмина и други големи трансфери в европейския футбол. Един от тях стана официално факт вчера – Матайс де Лихт премина от Аякс в Ювентус за 75 млн. евро. Коларов заяви, че сделката е много изгодна за "бианконерите", тъй като сумата ще се плаща в рамките на пет финансови години. "Отделно Аякс може да получи допълнителни 10,5 млн. евро под формата на бонуси", уточни редакторът.

Той говори и за бъдещите съперници на българските отбори на международната сцена. Всички ще участват в Лига Европа, след като Ференцварош елиминира Лудогорец от Шампионска лига. "Така разградчани са вън от турнира на богатите, там където се раздават големите пари във футбола. При влизане в групите клубът щеше да спечели 16 млн. евро", добави гостът.

Вижте очаквайте видео с целия разговор! В него ще научите повече за съперниците на българските отбори в Европа.