Още по темата

 

US Open ще бъде първият турнир от Големия шлем, който ще се проведе след рестартирането на тениса заради пандемията от коронавирус. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Откритото първенство на САЩ ще се играе от 31 август до 13 септември, обявиха от АТР. Надпреварата обаче ще се проведе без фенове заради COVID-19. "Общият фонд за наградните фондове е намален, защото няма да има приходи от билети, които при нормални обстоятелства са значителна част от печалбата на US Open. Миналата година наградните фондове бяха над 57 милиона долара, а сега ще спаднат до 53 млн. долара", заяви Коларов.

Той добави, че все пак наградните фондове за 2020 година ще са вторите най-високи в историята до момента. " През 2017 г. и 2018 г. те надхвърляха малко над 50 млн. евро. Във всички останали издания на турнира тази граница не е минавана. Това е обяснимо, защото знаем, че с всяка година наградните фондове се увеличават, но сега за първи път няма да е така заради пандемията", добави Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още кои големи имена могат да пропуснат US Open, както и за голям трансфер на български футболист в английския гранд Манчестър Сити.