Големият талант на Ботев Пловдив – Никола Илиев, беше продаден на Интер. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Сделката е отлична за Ботев. Клубът ще получи 500 000 евро, което е доста по-голяма сума от обичайните за 16-годишен футболист. Отделно, "Канарчетата" ще вземат и 15% при бъдещ трансфер на атакуващия халф. Илиев е едва вторият български играч, който ще носи екипа на Интер. Първият е Димитър Макриев. Интересното е, че през 2003 г. "нерадзурите" платиха същата сума на ЦСКА за тогава 18-годишния нападател. За жалост, той изигра само един мач за Купата на Италия. Тогава Интер не успя да го картотекира, защото само един чужденец имаше право да играе в отбора. Дано Илиев успее да се наложи в един от европейските колоси", каза Коларов.

Той говори и за подновяването на футбола в Италия. "Днес и утре ще се изиграят 1/2-финалните реванши за Купата. Те са Ювентус – Милан (1:1) и Наполи – Интер (1:0). Едва ли Илиев ще пътува до "Сан Паоло" да гледа срещата на живо заради пандемията от коронавирус", добави Коларов.

Футболът в Испания вече се поднови със снощното дерби Севиля – Бетис (2:0). Но Коларов заяви, че една от най-интересните теми в Ла Лига е реконструкцията на стадиона на Реал Мадрид – "Сантяго Бернабеу".

"Кралете сега ще играят на съоръжението си на клубната база "Алфредо ди Стефано", което е с капацитет едва 6 000 души, но така или иначе фенове няма да има. Но очакванията са отборът да се върне в дома си чак през 2023 г. Тогава стадионът ще бъде един от най-модерните на планетата. И забележете, в подновяването са вложени впечатляващите 575 млн. евро по време на финансова криза. Сумата идва от банков кредит, който ще се погасява следващите 30 г. Идеята е "Бернабеу" да се превърне в един от най-големите активи на клуба, поне 300 дни в годината да работи денонощно", обясни Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия разговор