Още по темата

 

Изключително съм разочарован от скандала с бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви, каза в Кюстендил министърът на спорта Красен Кралев. 

"Бадминтонът е един от спортовете, които се развиват най-бързо в България през последните години. Това е един от спортовете, за които сме полагали огромни грижи не само финансови, но и изключително голям ресурс от министерството беше ангажиран, за да може бадминтонът да бъде част от дисциплините, които се изучават в училище", допълни Кралев. Той посочи, че скандалът между сестри Стоеви и ръководството на федерацията му е дошъл "изненадващо" . 

Министър Кралев допълни, че веднага е назначил проверка, за да се установи каква е истината.

"Знаме, че имаме предложение Стоеви да се състезават за Франция, нещо, което няма как да го приемем, но трябва да бъдем изключително внимателни към техните твърдения и да проверим дали тези средства са отивали към тях. Българската общественост трябва да знае каква е истината преди да даваме оценки", каза министърът. Той уточни, че срокът за приключване на проверката е един месец, но тя реално ще завърши по-бързо.

"Познавам Биляна Дудова много добре - и кариерата й, и нея самата. Тя има нужда да се събере психически, да се възстанови и да продължи напред", каза още министърът за трикратната европейска шампионка по борба.