Бразилия – Белгия, мач от 1/4-финалите на Мондиал 2018, ст.: "Казан Арена", начало: 21.00 часа наше време

Вероятни състави:

Бразилия: Алисон, Марсело, Миранда, Силва, Фагнер, Коутиньо, Фернандиньо, Паулиньо, Вилиан, Неймар, Жесус
Селекционер: Тите

Белгия: Куртоа, Вертонген, Компани, Алдервейрелд, Чадли, Витсел, Де Бройне, Мюние, Мертенс, Азар, Лукаку
Селекционер: Роберто Мартинес

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е един от най-интригуващите 1/4-финални сблъсъци на световното първенство, защото и двата отбора изобилстват от звезди. Защитникът на Реал Мадрид Марсело ще се завърне в игра за Бразилия, след като получи почивка при победата с 2:0 над Мексико заради лека контузия. "В негово отсъствие Фелипе Луис се справи отлично, но сега отново ще играе Марсело", разкри Тите.

Един от основните му халфове – Каземиро, обаче е наказан заради натрупани жълти картони. Мястото му в средата на терена ще заеме Фернандиньо, като това е една от редовните смени на селекционера на "селесао" по време на мачовете. Дъглас Коста вече започна тренировки, но едва ли ще вземе участие в двубоя. 

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес също ще предприеме промени. Героят от знаменития обрат с 3:2 над Япония Насер Чадли ще смени неубедителния Яник Ферейра Караско. В защита отново ще действат Ян Вертонгем, Венсан Компани и Тоби Алдервейрелд, в атака се разчита на смъртоносното трио Ромелу Лукаку, Еден Азар и Дрис Мертенс.

Петкратният световен шампион се класира на 1/4-финал за седми пореден път. Бразилия има само един допуснат гол в последните си девет мача – при 1:1 с Швейцария и е непобеден в 15 поредни срещи, в които записа 11 успеха и 4 равенства. "Червените дяволи" също се намират във великолепна форма – 18 успеха и 5 равенства от 23 сблъсъка насам.

В последно време Бразилия играе доста успешно срещу европейски опоненти и има 8 победи и 2 равенства от 10 мача насам. Това ще е втора среща между двата отбора на световни първенства. Първата датира от Мондиал 2002, когато латиносите спечелиха с 2:0 на 1/8-финалите и след това стигнаха до трофея.

Нашата прогноза е, че довечера резултатът ще се повтори.

Прогноза: Бразилия – Белгия 2:0