Серина Уилямс се нуждаеше едва от 66 минути, за да победи с 6:3, 6:0 латвийката Анастасия Севастова пред 20 хиляди зрители на Артър Аш, които бурно я подкрепяха. Латвийката стартира с 2:0, но нямаше никаква възможност да се противопостави по-нататък, тъй като аргументите на Серина бяха смазващи.

Победата й беше една от най-категоричните през сезона, а класирането й за финал е повече от впечатляващо, имайки предвид че тя роди само преди година. Нейна съперничка на финала ще бъде японската изненада Наоми Осака, която се справи с 6:2, 6:4 с Мадисън Кийс от САЩ.

36-годишната американка спечели 24 от 28 възможни точки при излизане на мрежата, от пет опита за сервис-воле четири й се получиха, направи сервиси със скорост 190 километра в час. Също така след като стана 0:2, тя вдигна оборотите и спечели 10 от следващите 11 гейма, давайки шанс на публиката да се забавлява истински с играта й.

Серина се класира за своя 31-и финал в турнир от Големия шлем, както и първи в Ню Йорк от 2014-а година насам. С участието си в битката за титлата тя ще стане и третата най-възрастна финалистка.

"Няма значение какво ще стане на финала. Аз вече се смятам за победител. Да стигна до тук е просто невероятно, като се има предвид, че преди година буквално се борех за живота си след раждането, заяви Уилямс, която през юли игра финал и на Уимбълдън, но беше победена от Анжелик Кербер.

20-годишната Наоми Осака ще бъде съперничка на фаворитката за титлата. За нея това е първо участие в битка за трофей от Шлема, но също така е и първата японка на такъв етап. До този турнир тя никога не беше преодолявала четвърти кръг, а сега се справи на полуфинал с миналогодишната претендентка Мадисън Кийс с 6:2, 6:4.

Осака вече имаше една среща със Серина Уилямс- на турнир в Маями и я победи, но това беше само седмици, след като американката се върна от майчинство. Днес тя показа невероятни нерви, защитавайки 13-те възможности за пробив, които се откриха пред Кийс. Час и 20 минути бяха нужни на Наоми Осака, но и след успеха тя демонстрира свежест и енергия.

Първият сет вървеше наравно в началото, но след 2:2 младата азиатка спечели четири поредни. Серията й продължи и през втория сет, когато дръпна с 2:0 от самото начало. До края на частта всяка от съперничките си взимаше подаванията, но Осака беше много солидна и при свое подаване спечели още при първата възможност на 15. До днес двете се бяха срещали общо три пъти и в трите случая победител излизаше Мадисън Кийс.