Шампионът от финалите на АТП Григор Димитров ще играе с Давид Гофен на двойки във втория си мач от купа "Лейвър". Финалистите от Лондон ще се изправят срещу Джак Сок и Ник Кириос в осмата среща от двубоя между отбора на Европа и останалия свят.

Мачът ще е последен за втория ден и ще започне около 5.00 часа българско време в неделя. Преди това ще се изиграят три двубоя поединично. Александър Зверев и Джон Иснър ще открият програмата в 21.00 часа, а след тях на корта в Чикаго ще излязат Роджър Федерер и Ник Кириос.

Вечерната сесия ще стартира в 3.00 часа с двубой между шампиона от "Уимбълдън" и US Open Новак Джокович и Кевин Андерсън, който игра финал в два от последните пет турнира от Големия шлем.

След първия ден на турнира европейският състав, който защитава титлата си от миналата година, води с 3:1 точки. Във втория ден всеки успех носи по две точки. В последния ден, когато ще се изиграят още три мача поединично и един на двойки, за победа ще се дават по три точки.

Днешната среща ще е втора за Димитров, който в петък дадеш успешен старт на отбора на Европа с убедителна победа срещу Франсис Тиафо. Гофен също ще запише втори мач, след като в първия ден спаси два поредни мачбола и победи Диего Шварцман в най-оспорвания двубой от началото на купа "Лейвър".

Българинът и белгиецът имат опит като съотборници, пише "Дневник". През май двамата си партнираха в турнира на двойки от мастърса в Монте Карло. Те достигнаха до четвъртфиналите, но се отказаха заради класирането на Димитров в полуфиналите поединично.