Прогресиращият сериозно напоследък хърватин Борна Чорич срази Роджър Федерер с 6-4 и 6-4 и стигна до финала на тенис турнира от Сериите Мастърс 1000 в Шанхай. 

„Това бе един от най-добрите мачове в кариерата ми“ заяви щастливият победител, който ще спори за титлата с Новак Джокович, срещу когото не само че няма победа, но не е взел и сет. 

Иначе Чорич бе по-добър от швейцарския маестро през цялото време на двубоя и завърши мача със стил, като в последните две точки направи ас, а след това и форхенд-уинър. 

Той не даде нито един шанс за пробив на ветерана, като в същото време спечели подаването на Федерер в първия гейм и на двата сета, за да постигне втория си триумф срещу легендата на тениса. 

37-годишният Роджър направи силна първа част от сезона, но след отпадането си на Уимбълдън през лятото определено регистрира сериозен спад в представянето си, заради който ще бъде загуби второто място в ранглистата за сметка на Джокович, който на свой ред е с баланс 26-1 от началото на битката на „Ол Ингланд Клъб“.