Григор Димитров може да пропусне и следващия турнир от категорията „Мастърс 1000".

Бившият шампион от финалите на АТП отказа участие в Индиън Уелс заради възпалено сухожилие в рамото. Контузията е причина той да не е играл мачове след откритото първенство на Австралия. В програмата му бяха Ротердам и Акапулко, но ги пропусна.
 
След новината, че най-добрият български тенисист няма да играе в Калифорния, веднага се появиха коментари, че има голяма вероятност да не е в състояние да участва и в Маями, пише "24 часа".
 
В Индиън Уелс Димитров трябваше да започне от втори кръг срещу Ян-Пенард Щруф (Гар) или Джон Мшгман (Авл). На мястото на българската звезда влезе „щастливият губещ“ от квалификациите Ричардас Бераикис (Лит), който ще срещне немския гигант.
 
Оттеглянето на Димитров ще улесни пътя на Александър Зверев, коментират сайтовете за тенис.
 
От АТП официално съобщиха, че президентът и изпълнителен директор Крис Кърмоуд ще се оттегли след изтичането на сегашния му мандат в края на тази година. В последно време той влезе в конфликт с някои от звездите, сред които и Новак Джокович.
 
Причината е недоволството на тенисистите от начина на разпределение на парите и желанието им да се отделят повече за играчите с по-ниско класиране. Григор и Рафаел Надал обаче се обявиха в подкрепа на Кърмоуд.