Григор Димитров ще изиграе втория си мач в "Мастърс" турнира от сериите 1000 в Маями днес от 17 часа срещу австралиеца Джордан Томпсън. 

Бившият №3 в света се завърна успешно на корта след отсъствие от 62 дни, като само за 60 минути се справи с Фелисиано Лопес - 6:1, 6:3.

Във втория кръг Димитров не срещна никакви проблеми с испанския ветеран, като впечатли с движението си по корта. Следващият му съперник е много по-млад и амбициран. Томсън, който е 77-и в ранглистата никога досега не е играл срещу българина в мачове от АТП.

В първи кръг Томспън се справи с Камерън Нори от Великобритания в трисетова битка 4:6, 7:6 (5), 6:3 за 2.35 часа, припомня "Дневник". След това австралиецът поднесе една от големите изненади дотук в турнира, отстранявайки носителя на една титла от "Мастърс" Карен Хачанов. Томпсън надви руснака с 6:2, 6:3 само за час и 11 минути.

През миналата година Димитров отпадна именно в трети кръг в Маями, когато загуби от французина Жереми Шарди. Двубоят на Димитров и Томпсън е първи по програма на корт №1 в комплекса в Маями.