Българите Карен и Юри Хачатрян получиха забрани за участие във всички професионални тенис турнири, обяви Антикорупционната тенис организация (ТИУ), като наказанието е влязло в сила в събота.

Санкциите са наложени във връзка с разследване на ТИУ по подозрения за нарушаване на антикорупционната програма в професионалния тенис. Двамата братя нямат право да участват и да присъстват на всички турнири, организирани от ръководните органи в тениса.

24-годишният Карен е номер 3021 в световната тенис класация на Международната тенис федерация (ИТФ), а 19-годишният Юри е на 3126-о място, добавят от ТИУ, без да уточнят причината за наказанието на българите.

През миналия месец Карен Хачатрян игра на турнира в Маями и загуби във втория кръг на квалификациите с 0:6, 0:6 срещу друг българин - Адриан Андреев. В първия той победи Жун-юй Чжао от Китай.

Юри Хачатрян пък отстъпи с 4:6, 4:6 на Александър Ляоненка от Беларус в квалификациите на турнир в Пловдив в началото на този месец. През годината той отпадна и на два турнира във Флорида.