Първата ракета на България Григор Димитров благодари за подкрепата след първата си победа на Australian Open. Той започна с обрат срещу Хуан Игнасио Лондеро в Мелбърн.

Хасковлията сподели, че българските знамена по трибуните на всичките му мачове по света го карат да се чувства у дома. "Токова далеч, но в същото време и толкова близо."

"Невероятна публика, благодаря ви за това. Винаги е хубаво в началото на годината - свеж си, развълнуван си да играеш. Винаги съм щастлив, като идвам в Австралия. В първия сет беше трудно. Просто опитвах да си върна ритъма, направих много непредизвикани грешки", каза Димитров, цитиран от "Дневник".

Той заяви, че е бил щастлив да даде част от себе си на отбора в "АТП Къп", където България остана на крачка от четвъртфиналите.

"Обичам играта, играл съм за родината си през целия си живот. Да бъда капитан на отбора в първия сезон на турнира (АТП Къп) очевидно ми отне много енергия, но го направих за страната си, за момчетата и не на последно място го направих за себе си."

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7uUgeqGD02w" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>