Късмет – с тази дума започна Роджър Федерер интервюто си на корта, след като отрази седем мачбола срещу Тенис Сандгрен и обърна американеца по пътя към полуфиналите на Australian Open.

„Трябва понякога да имаш късмет, защото когато имаш седем мачбола срещу себе си, не всичко е под твой контрол. Просто се надявах, че няма да забие уинър, че ще пропусне една-две възможности. Дори и това обаче нямаше значение. Мисля, че съм един невероятен късметлия днес“, сподели шесткратният шампион в Мелбърн.

„Започнах да се чувствам по-добре в даден момент. Напрежението премина от другата страна. Не знам дали заслужавам това, но ето, че съм тук“, продължи Маестрото, цитиран от Tenniskafe.com.

„Започнах да усещам болка в слабините. Краката ми бяха много стегнати и трябваше да изляза от корта, за да ми бъде оказана помощ. Получих и допълнителна травма в крака. Виждате, че не съм на 100 процента, но не можех да оставя Тенис да остане в мача. Вярвам в чудеса – можеше да завали, можеше да се случи и нещо друго. Не исках да оставям нещата така. Ако трябваше, дори да ме довърши със стил. Но ето, че аз съм голям късметлия."

„Никога не можеш да бъдеш сигурен, че късметът ще ти помогне и ще се измъкнеш. Не знаеш какво ще ти предложи животът. Можеше да отида на ски в Швейцария след отпадането, но ето – продължавам, това може би е най-хубавото, което можеше да се случи“.

„Първо, искам да кажа, че е страхотно да видя Милош отново да играе най-добрия си тенис. Новак ме победи по един брутален начин на Уимбълдън. Очевидно е, че е шампион. Обожава да играе в Австралия. Имаме епично съперничество. Надявам се, че ще се справя срещу когото и да играя, ще бъде трудно“, добави шесткратният шампион в Мелбърн.