Треньорът на Роджър Федерер – Иван Любичич, даде своето мнение относно бъдещето на швейцарската суперзвезда и разкри, че той не му е намеквал все още за край на кариерата.

41-годишният хърватин, който работи с Маестрото от 2015-а насам, сподели какво е физическото състояние на неговия възпитаник и шансовете му за продължаване през 2021. Световният номер 4, който идния август ще навърши 40 години, се подложи на операция на коляното през февруари и щеше да пропусне сезона на клей дори преди коронакризата да спре тениса. Любичич разкри, че 20-кратният шампион в турнирите от Шлема дори не му е намеквал за отказване, и че карантината не е повлияла на плановете му за сезона.

„Роджър се възстановява, в момента провежда рехабилитация след операцията. За нас карантината не променя нищо. Лошият късмет, който имахме с тази ситуация, няма да повлияе на програмата ни. Не сме говорили за 2021. Времето не спира и той ще бъде на 40 следващата година, но все още не ми е намеквал за евентуално прекратяване на кариерата“, каза той за Sky Sports in Italy. Любичич сподели и как според него трябва спортът да се завърне към нормален ритъм и какви стъпки трябва да бъдат предприети за осъществяването на това завръщане.

„Правителствата на различните страни ще ни кажат кога отново ще може да пътуваме по света. Вероятно тези с повече опит ще могат по-лесно да се завърнат към спорта, но в действителност не знаем какво ще се случи. Играчите обичат да са непрекъснато на корта, и резултатите в Австралия, често съпътствани с много изненади след месец без игра, го доказват всяка година“, завърши хърватинът. /БГНЕС