Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино защити клуба и неговата трансферна политика, след като Шпорите не взеха нито един нов футболист  през лятото. 

Лондончани имаха интерес към Джак Грийлиш, но не се договориха с Астън Вила и ще започнат кампанията без ново име, което според мнозина ще ги отстлаби сериозно. Наставникът обаче, е на друго мнение. 

„Това, което клубът прави, е изключително смело. Строи нов стадион и нова тренировъчна база за почти 1 милиард паунда. Брекзит също оказва влияние. Ние обаче запазихме водещите си играчи, а и не виждам смисъл да привлечем футболисти, просто за да направим трансфери” заяви аржентинецът. 

Тотнъм удължи договора на лидера си Хари Кейн и след като три пъти поред завършва в Топ 4 също без кой знае какви инвестиции, със сигурност не трябва да се подценява. 

„Ние просто решихме да не привличаме играчи. Това може и да изглежда лошо решение за много хора, но в крайна сметка така сме преценили. Запазихме отбора си и това е много смело решение” добави той. 

Очакваше се Шпорите да се разделят с Тоби Алдервайрелд, Дани Роуз и Муса Дембеле, което обаче не стана и Почетино ги призова да бъдат отдадени, както и всички останали в стремежа на отбора да остане в челото на Висшата лига.