Голмайсторът на Англия и Тотнъм Хари Кейн твърди, че няма спад във формата му, но все пак се надява, че ще бележи по-често за Трите лъва. 

Срещу Хърватия в четвъртък той не успя да се разпише в 6-и пореден двубой за националния отбор, което е най-дългата му поредица в кариерата до момента. 

Мнозина отдават случилото се на по-кратката почивка след световното първенство в Русия, но 25-годишният футболист твърди, че не е уморен. 

„Не мисля, че има спад във формата ми. Наистина след световното първенство нямах много време за почивка, но смятам, че се справих добре със ситуацията. Останах здрав и в добро състояние. Във Висшата лига нещата се получават и съм в челото на реализаторите, но наистина бих искал да се справя по-добре за Англия в последните срещи и да отбележа повече” заяви Кейн. 

„Именно това бе приоритетът за мен в началото на сезона. Сега искам да надградя над това и да бъда в добро състояние през зимата. Поставил съм си стандарт, който искам да постигна във всеки мач. Понякога обаче това не се случва по една или друга причина. Така или иначе всичко опира до това да се подобряваш и да си взимаш поука, което се опитвам да правя” добави той. 

Нападателят ще опита да помогне на Трите лъва да вземат реванш срещу Испания за загубата с 1:2 в понеделник, когато тимът ще гостува на намиращата се във форма Ла Фурия. „Ние сме различен отбор от тях. При нас има много повече скорост и точно това трябва да използваме” изтъкна Кейн.