Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн е доволен от представянето си до момента през сезона, но и назова кой счита за основен съперник в битката за Златната обувка. 

Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал има 10 гола на сметката си през кампанията, докато английският национал е с 9, но той не пропусна да похвали нападателя на големия съперник от Северен Лондон. 

„Откакто съм във Висшата лига тук има невероятни нападатели и в момента Обамеянг е на върха в тази група. Има обаче още няколко играчи с по 8 гола, така че за мен е важно да продължа да правя това, което правя сега. До края на сезона има много време и съм доволен от позицията си“ заяви Кейн, който стана голмайстор в Англия през 2016 и 2017, докато през миналия сезон бе изпреварен от Салах. 

„Когато си станал голмайстор на световно първенство няма как това да не повиши увереността ти. Дори и да си в лош период няма да загубиш присъствие на духа и ще знаеш, че рано или късно ще прекъснеш негативната серия. Аз зная на какво съм способен и продължавам да работя в стремежа да бележа още голове“ добави той.