Новакът във Висшата лига Шефилд Юнайтед продължи с отличното си представяне, след като не се даде и на Тотнъм и постигна 1:1 при гостуването си на „Уайт Харт Лейн” в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. 

Това бе 5-и пореден мач за Остриетата без загуба, като те вече имат 17 точки и са в първата половина на класирането. В същото време Шпорите нямат успех вече в 5 последователни срещи и с 14 точки са на 12-о място, като напрежението върху Маурисио Почетино се увеличава още повече. 

Гостите обаче си заслужиха точката, след като бяха равностойни и изиграха за пореден път много силен мач. До почивката Джонд Лундстрам стреля неточно, а Оливър Норууд прати топката в гредата. 

Тотнъм също имаше положения и в 58-ата минута поведе, когато наказа грешка на съперника. Стивън върна лошо топката назад, О’Конъл не се ориентира и Сон отне и макар и по диагонала преодоля Хендерсън с удар през краката. 

Гостите изравниха почти веднага чрез Макголдрик, но попадението бе отменено заради много тънка засада на Сам Балдок, като мачът бе забавен с 3-4 минути. Именно Балдок обаче се превърна в герой в 78-ата минута, когато опита сякаш да центрира, но топката се оказа в мрежата. И тук имаше ВАР, но попадението остана и Шефилд Юнайтед стигна до поредната си точка.