Контузията на Хари Кейн е сериозна, потвърди Жозе Моуриньо и това са много неприятни новини за Тотнъм. 

Нападателят получи травмата при загубата от Саутхемптън миналата сряда и макар и от клуба все още да не разкриват колко време ще липсва футболиста, португалецът отново каза, че проблемът в лявото бедро не е лек. 

„Медицинският екип знае по-добре за какво става въпрос и нека да изчакаме официалното потвърждение. Единственото, което мога да кажа е, че първоначалното ми усещане, че става въпрос за сериозна контузия, се потвърди. Не е нещо леко, но не мога да кажа колко време ще липсва“ заяви Моуриньо. 

„Всички говорят за Хари, но ние имаме състав, с който ще преодолеем трудностите. Естествено няма как Лукас Моура или Сон да бъдат веднага трансформирани в централни нападатели и да ни донесат това, което носи Кейн. Затова ще опитаме различни неща. Загубата на такава фигура е голяма, но трябва да я приемем и да се оправим с това, което имаме на разположение“ добави той. 

Освен Кейн с травми за Тотнъм са още Юго Лорис, Дани Роуз, Бен Дейвис, Танги Ндомбеле, а и Муса Сисоко, което определено задълбочава проблемите при лондончани.