Сигурен съм, че няма да има лесни мачове, заяви по време на официалната пресконференция на треньорите на отборите от група D на Световното първенство по волейбол, които играят в зала "Конгресна" във Варна, селекционерът на България Пламен Константинов.

Според него групата е много силна с много силни отбори, както и млади отбори с огромно желание. Константинов коментира, че с формулата на Световното първенство всеки мач ще бъде решаващ и ключов за класирането на България в следващата фаза на турнира. Според наставника на този етап не може да се каже, че победата над някои от съперниците е по-ценна от друга. Константинов пожела на колегите си всички играчи от отбора им да са здрави, както и успешен турнир.

Със сигурност Полша не може да се класира по напред, отколкото на Световното първенство преди четири години, се пошегува треньорът на световните шампиони Витал Хайнен. Той каза, че чака все още списъците на играчите на другите тимове и все още не знае кой ще играе за Куба. Имам добри предчувствия и съм сигурен, че ще стане чудесен шампионат, завърши полският селекционер.

Треньорът на Куба Николас Ернесто Вивес Кофини заяви, че има много млад отбор.  "Идваме с голямо желание да играем и ще направим всичко възможно да продължим в следващия етап на турнира", каза специалистът. 

Според него групата е трудна, но момчетата от състава на Куба имат желание и са готови да се представят много добре.  "Искаме да ставаме все по-добри", заяви треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонети Камерон и допълни, че се надява отборът му да е на нивото и класата на другите тимове. 

"Условията в залата са прекрасни, аз съм бил тук с отбора на Сърбия, но сега залата е коренно променена", каза селекционерът на Иран Игор Колакович. Той заяви, че отборът му е дошъл да се бори за победа във всеки гейм и ако тимът разчита само на рутина няма да постигне нищо. 

Очаквам финландските фенове да ни подкрепят, заяви треньорът на скандинавската страна Тома Самелвуо. Той допълни, че след мача с България отборът е имал време да се подготви за следващия си двубой. Мисля, че за младия ни отбор емоциите от първия мач вече са зад гърба на състезателите, каза още специалистът. Важното е да се борим за всяка топка и да се опитаме да се преборим за следващия кръг, обобщи той.