Интересът към уникалния виртуален семинар във волейбола достигна неочаквани висоти. Точно 142-ма специалисти се записаха за лекцията на трикратния шампион на Русия с „Локомотив“ (Новосибирск) – Георги Петров, която ще е в понеделник. „Входът“ е свободен за всички, които поискаха покани до петък.

Най-атрактивните дестинации, изпратили желанието си до федерацията, са от Чикаго и Люксембург. Американският гост е Боян Петев от волейболната академия за българчета в край езерото Мичиган.

От Люксембург участие е заявил Рангел Кривов, който е националният треньор за младежи в страната. След края на виртуалната лекция федерацията ще пусне пълен запис от нея в своя канал в You Tube, за да е достъпна без ограничения.

Идеята за семинара е на новосформираната треньорска комисия начело с Людмил Найденов и е на тема „Посрещане“. Президентът на централата Любо Ганев е дал пълната си подкрепа подобни лекции да се правят на всеки 2-3 месеца.

„Впечатлен съм от интереса и добрия старт на начинанието – коментира Ганев. – Сигурен съм, че с подобни инициативи ще повишим нивото си. Като президент на федерацията ще помагам за организирането на такива начинания.

Показателно е, че във времена на криза волейболните хора мислят за спорта и искат да се развиват. Аз ще участвам в семинара и съм готов да приема всякакви идеи. Основно мото в работата ми е всичко да бъде открито и справедливо.“