Атлетико Мадрид записа четвърта поредна победа в испанското първенство по футбол, след като се наложи с 1:0 над Алавес в мач от 16-ия кръг.

Столичаните са на второ място в Ла Лига с актив от 36 точки и три по-малко от отбора на Барселона, който приема Депортиво Ла Коруня в късния неделен мач от програмата на шампионата.

Отборът на Диего Симеоне притежаваше топката в по-голямата част от мача, но се затрудни с Алавес и гостите можеха да си тръгнат с трите точки от Мадрид. Атлетико обаче не допусна гол и стигна до такъв в 74-та минута, когато Шиме Вършалко центрира от дясното крило успоредно на голлинията и Фернандо Торес засече топката за първия си гол през сезона.

Атлетико се намира в отлична серия след трудния месец октомври, в който допусна пет равенства в първенството, Шампионската лига и за купата. Сезонът обаче остава изключително успешен за столичаните, които до момента са загубили само от Челси в най-силния клубен турнир.

Алавес стартира сезона с шест поредни загуби и в момента е отборът с най-много поражения в Ла Лига, но пък записа два поредни успеха преди мача с Атлетико и е само на три точки от първия отбор над чертата. Това е Депортиво Ла Коруня, който по всяка вероятност ще остане там след гостуването си на Барселона.