Новото попълнение на Челси Оливие Жиру призна, че пристигането на Пиер-Емерик Обамеянг в Арсенал го е принудило да напусне "артилеристите" и да търси друга опция. 

"Арсен Венгер дойде при мен и каза "Не се притеснявай, аз ще направя всичко, което мога, за да си щастлив". От една страна това беше нормално. Никога не съм искал да напусна. От друга страна, аз знаех, че това ще ми създаде проблеми заради отношенията, които винаги сме имали. Венгер ми каза, че ще е бесен ако не попадна в отбора за Русия.

Очевидно времето в Арсенал беше разочароващо. За година и половина нещата вървяха от лошо към по-лошо. Аз нямаше как да продължа така. Не исках да остана още една година в Арсенал и да съм резерва, а сега дори втора резерва. Бъдещето изглеждаше лошо с идването на нов нападател. Аз исках да върна щастието си и да играя, така че напуснах - просто е. 

Най-лесното решение бе да отида в Дортмунд. Арсенал вървеше добре, но и Дортмунд също. Това беше най-интересната оферта във финансово отношение. Аз имам много добър договор в Челси, но Дортмунд наистина ме искаше. Но по това време се роди и третото ми дете, затова и не исках да премина в Дортмунд. Да прекарам 4 месеца без да го видя, нямаше как да го направя", каза Жиру.