Русия - Саудитска Арабия, двубой от Група "А" на Световното първенство, стадион "Лужники", Москва. 18:00 часа българско време. Можете да го следите НА ЖИВО в Gol.bg.

Вероятните състави на двата отбора:

Русия: Смолников, Кутепов, Игнашевич, Самедов, Зобрин, Газински, Жирков, Дзагоев, Смолов и Головин

Саудитска Арабия: Ал Маюф, Ал Шахрани, Ол Хоусани, Ол Хасави, Отаиф, Ал Шехри, Ал Ясим, Ал Фараж, Ал Досари, Ал Мувалад и Ал Харби

Прогноза на Gol.bg:
На хартия руснаците са фаворити за успеха днес, но проблемитe пред "Сборная", както се изказа местната легенда Андрей Канчеласкис, е че това е най-слабият отбор на страната от много години насам. 

Не случайно руснаците нямат победа в седем поредни срещи, било то и контролни. В последните седем мача, които страната е изиграла като проверки, има на сметката си 3 равенства и 4 загуби, а местните национали със сигурност са загубили увереността си след тези лоши резултати.

Саудитска Арабия си е аутсайдер и върху отбора няма да има чак такова напрежение, като страната допусна три поражения в последните си три контроли, които бяха част от подготовката за световните финали и бяха съответно срещу Италия, Перу и Германия. 

Двата отбора са се срещали в контрола през 1993 година, когато арабската страна печели с 4:2. 

Руснаците имат проблеми в защитен план поради което 38-годишният Сергей Игнашевич ще започне от самото начало на срещата, докато единствената дилема пред селекционера на Саудитска Арабия Хуан Антонио Пици е в атаката, където трябва да избере между Мохамед Ал-Шахлави и Муханад Асири. 

От разпадането на СССР, Русия никога не е достигала до директни елиминации за световни финали в трите си участия до момента - 1994, 2002 и 2014. Във всеки един от тези форуми "Сборная" финишира трети в групата си. 

Франция бе последният домакин на Мондиал, който спечели турнира и това стана през 1998 година, но тук изобщо не може да се говори за сравнение с Русия.

Нашата прогноза за този мач е успех с 1:0 и край на негативната серия за руснаците.

Прогноза: Русия - Саудитска Арабия 1:0