Рафаел Надал победи Карен Хачанов със 7:6 (3), 6:4, за да се класира за финала на турнира в Торонто, където ще се изправи срещу Стефанос Циципас. В деня на мача гръцкия тенисист ще празнува своя 20-и рожден ден. Циципас стигна до втория финал в кариерата си, след като се наложи с 6:7 (4), 6:4, 7:6 (7) над Кевин Андерсън, като спаси един мачбол.

Надал и Циципас играха един финал през тази година, като през април 32-годишният испанец спечели битката на поколенията в Барселона с 6:2, 6:1.

За Рафаел Надал това ще бъде 116-и финал на турнир от АТР и му трябват две титли, за да закръгли на 80 бройката на спечелените трофеи. Той е лидер в класацията по спечелени турнири от Мастърс 1000, след като има 32 такива титли в кариерата си.

Циципас стана първият тенисист след Жо-Вилфред Цонга през 2014 година, който елиминира четирима играчи от Топ 10 по пътя си до финала в Торонто. Младият грък се справи последователно с Доминик Тийм, Новак Джокович, Александър Зверев и Кевин Андерсън. Той е първият непоставен тенисист, стигнал до финала в Канада, след Николас Кийфер през 2008 г.