Селекционерът на световния шампион Франция Дидие Дешан логично беше определен за най-добър треньор за национални отбори, събирайки 304 точки.

Дешан става четвъртият французин, който е удостоен с тази награда след Еме Жаке (1998), Роже Лемер (2000) и Жак Сантини (2003).

Единствената му сериозна опозиция за наградата беше Златко Далич, който пое малко неочаквано Хърватия, но ги класира на финал на Световното първенство- нещо непостигано за тази малка или която и да е балканска страна.

Но експерти от повече от 90 страни отдадоха предпочитанията си на бившия халф на Марсилия, тъй като Далич събра 198 точки.

Третото място е за Роберто Мартинес, който осигури бронзовите медали за Белгия, а неговият актив е 84 точки.

Треньорът на домакините на Мондиала Станислав Черчесов остана на 4-а позиция с 26 точки, след като тимът му сензационно изхвърли Испания още на осминафинал.

При клубните треньори за втора поредна година на върха е Зинедин Зидан, осигурил трета поредна титла в Шампионската лига за Реал (Мадрид). Зидан е съотборник на Дешан от отбора, станал Световен шампион през 1998-а година.

Въпреки че от 6 месеца не води отбора, бившият френски полузащитник Зизу събра невероятните 296 точки, изпреварвайки Юрген Клоп от Ливърпул, който достигна финал в турнира с тима си и са му присъдени 109 точки. Шампионът на Англия с Манчестър Сити събра 105 и остана трети в тази ранглиста.