Сагата около младата звезда на Аякс Матайс де Лихт, който е желан от редица европейски грандове, започна да писва на много хора. Един от тях е световният шампион с Франция Кристоф Дюгари, който директно атакува младия играч.

Де Лихт първо бе близо до договор с ПСЖ, но поиска да има откупна клауза в размер на едва 150 милиона евро и това ядоса много парижани. От своя страна Ювентус прие абсолютно всички изисквания на Де Лихт и изглежда ще го привлече.

„Каква му е идеята? Какво му се върти в главата? 12, 13, 14 или 15 милиона евро заплата, какво още? Нищо не се променя с парите. Ще си вземеш по-хубава кола, малко по-голям апартамент, 10 метра по-дълга яхта. Всичко опира до парите – това ме влудява и ми се повръща. 

Не мога да коментирам качествата на Де Лихт. Уникален футболист е, много добър. Но с такова мислене не знам какво е възможно да се случи. Поздравявам президента на ПСЖ, поздравявам Леонардо, че взеха това решение. Изморен съм от „новия футбол”. Не може да си на 19 и да искаш да си въвлечен във футболен проект и вече да мислиш за възможност за трансфер”, коментира  Дюгари.