Левски загуби с 0:3 гостуването си на АЕК в Ларнака в двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата реванш е тази вечер от 19:30 часа на стадион "Георги Аспарухов". Мисията за "сините" изглежда почти невъзможна, но...

АЕК вече има горчив опит при точно такова развитие на първата среща. И точно във втори квалификационене кръг, и точно след три вкарани гола за едно полувреме в домакинския мач.

Сезонът е 2004/2005. АЕК се изправя срещу израелския Макаби Петах Тиква. Първата среща е в Ларнака. За 30 минути кипърците вкарват три гола и всички изглежда решено. Хеттрик записва Исайлович. 

Идва реваншът в Израел. Още в първата минута Голан бележи за домакините и им вдъхва увереност, че чудото е възможно. В 24-ата минута Аристоклеус си вкарва автогол и напрежението над кипърците се засилва. Машияч бележи в 40-ата минута и изравнява общия резултат в 40-ата минута. А в добавеното време на първата част отново той от дузпа вкарва четвърти гол и праща израелците напред - 4:0. 

Със сигурност в Кипър ще си припомнят този мач и ще се надяват да не се повтори, а в Левски ще се надяват и опитат да постигнат това, което направи Макаби Петах Тиква на 26 август 2004 година.