Напрежението в Ботев (Пд) расте с всеки изминал ден, пише "Тема Спорт".

Заради ужасното представяне напоследък на футболистите е била наложена глоба и тя е повече от сериозна. Заради едната-единствена точка от последните 4 мача (б.а. – взета срещу Етър) играчите на „канарчетата“ ще трябва да се сбогуват с 40% от заплатите си. Това решение е било взето от един от директорите на клуба, като неговото желание е по този начин да събуди отбора. 

В крайна сметка обаче футболистите може да се измъкнат сухи и да не им се бърка в джоба. Причината – друг от шефовете на Ботев (Пд) е решил, че така се създава огромно напрежение и то точно преди мача с Витоша (Бистрица), в който с една победа „канарчетата“ ще се върнат на победния път и ще вдигнат самочувствието преди дербито с Локо (Пд).

Може би друга от причините за евентуалното сваляне на глобите е причината, че чисто законово няма как да се вземе толкова голям процент от месечното възнаграждение.
 
Заради лошите резултати и столът на треньора Желко Петрович се разклати сериозно, като фаворит за негов наследник е Ясен Петров.