Лестър Сити победи с 2:1 Тотнъм при домакинството си от 6-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" изглеждаха комфортно през почти цялата среща, но в крайна сметка останаха с празни ръце, въпреки, че поведоха първи в резултата.

Двата отбора започнаха много активно. Още в третата минута Ламела намери Сон в наказателното поле и той стреля, но покрай вратата. Положенията обаче започнаха да се редят пред другата врата, като в основата им бе Джеймс Мадисън, който на няколко пъти развинти защитата на гостите. В един от случаите той отправи красив удар, но покрай лявата греда , а при друг стреля от малък ъгъл и Гасанига успя да се справи.

Вратарят на лондончани не се представи блестящо в една ситуация в 16-ата минута и след разбъркване Ндиди прати топката в мрежата. Попадение обаче нямаше, тъй като халфът на Лестър бе в засада при първоначалния удар.

Постепенно опасните атаки към двете врати ставаха по-рядко, но Тотнъм дочака своя момент. Хари Кейн изведе тима на Почетино напред в резултата в 29-ата минута. Капитанът на “шпорите” си проби път през защитата на съперника след подаване с пета на Сон и падайки на земята, успя да насочи топката към мрежата. Попадението намали ентусиазма на “лисиците” и малко преди почивката Кейн можеше да вкара и втори гол. Шмайхел обаче се справи с удара на нападателя.

Второто полувреме играта продължи да е равностойна. Ерик Ламела стреля от добра позиция в 55-ата минута, но топката мина над вратата. Малко по-късно Варди имаше отлина възможност да изравни. Той се измъкна от защитата на гостите и стреля по диагонала, но Гасанига направи блестящо спасяване. Тотнъм отговори с бърза атака, завършена от Сон. Кореецът стреля, но топката мина на сантиметри от лявата греда на Шмайхел.

Лондончани поведоха с 2:0, но за кратко. Попадение на Серж Орие бе отменено след проверка със системата за видеоповторения. Съдията прецени, че Сон е бил в засада в началото на атаката. Ситуацията бе гледана дълго, тъй като засадата бе много тънка и разминаването със защитата няколко сантиметри. Малко по-късно Лестър изравни. Барнс намери Варди отляво, а той пусна топката към центъра на наказателното поле. Нахлулият там Рикардо Перейра успя да я прати в мрежата за 1:1.

Лестър продължи да налага натиск над лондончани и пет минути преди края Мадисън беше точен за пълния обрат, който вдигна на крака всички на "Кинг Пауър Стейидъм". 

По този начин Лестър се настани на второто място в таблицата с 11 точки - една пред шампиона Манчестър Сити, но "гражданите" са с мач по-малко. Тотнъм пък вече са пети с осем пункта.