Николай Йоргов се готви за пета победа от бойната верига SENSHI. На 22 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна Йоргов ще се опита да спечели нова купа от ринга на петото издание на зрелищната гала. Това ще е и петото му поредно участие в тежката гала, с което той става рекордьор по участия на SENSHI. 

Изминалата година беше изключително успешна за талантливия български боец, който през март стана сребърен медалист от Световното първенство по муай тай на WMF. Няколко месеца по-късно, през октомври 2019 г., участието на Йоргов в SENSHI 4 завърши с фойерверки, след като българинът нокаутира японския шампион по киокушин Джо Миахара във Варна.

Срещата между двамата се проведе по правилника на Професионалната лига на Световния киокушин съюз в категория до 80 кг. Три от общо четирите участия на Йоргов в SENSHI са завършвали с победа. Единствено не успя да стигне до финал през юли, когато травма спря безупречната му серия след тежка и оспорвана среща.

Николай Йоргов притежава сребърен медал от Световното на  първенство по карате киокушин на KWU от 2013 г., многократен републикански шампион е, шампион на Япония, както и вицесветовен шампион по ръкопашен бой стил Шинкен шобу. 

Организаторите все още пазят в тайна кой ще излезе на ринга срещу Йоргов на SENSHI 5, но със сигурност предизвикателството за българския талант ще бъде голямо. 

На 22 февруари във Варна бойната гала ще предложи 9 зрелищни дуела с участието на едни от най-големите имена в карате киокушин кикбокса. Очакваме, че и този път на ринга ще се разиграят зрелищни сблъсъци по правилата на SENSHI, които са и запазена марка на елитната гала. При тях са позволени удари в главата, с лакти, прехвърляния. 

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба (може да ги закупите от ТУК) и са с цени 10 и 20 лева.