По драматичен начин завърши аржентинското първенство тази нощ. Бока Хуниорс буквално изтръгна титлата в последните минути от Ривър Плейт, а в герой се превърна Карлос Тевес.

Нападателят се разписа в 73-ата минута в мача на Бока срещу водения от Диего Марадона тим на Химнасия Ла Плата, на чиято врата пазеше бившият играч на Лудогорец Хорхе Броун.

С това попадение Бока спечели с 1:0, а в същото време основният конкурент за трофея Ривър Плейт се издъни при гостуването на Атлетико Тукуман - 1:1. Хавиер Толедо даде аванс на Атлетико в 19-ата минута, а Матиас Суарес изравни в 35-ата минута.

По този начин Бока Хуниор събра 48 точни, а Ривър Плейт остана с 47 и отново пропусна златен шанс да спечели първа титла от 2014 година насам.

Триумфът на Бока се приема и като реванш срещу вечния съперник, който през последните две години доминира в Копа Либертадорес - спечелен финал през 2018 и отстраняване на полуфинала преди няколко месеца. Последният кръг в първенството на Аржентина се оказа нов кошмар за Ривър, който преди няколко месеца загуби финала за Копа Либертадорес от Фламенго, след като водеше до последната минута.

Ако двата отбора бяха завършили с равен брой точки това щеше да доведе до суперфинал на неутрален терен, което пък бе желан сценарий от доста хора в Аржентина. 

През седмицата треньорът на Ривър Марсело Гаярдо остави всичките си титуляри да почиват на старта на Либертадорес и тимът му загуби от Кито с 0:3. Това обаче не даде резултат и Атлетико Тукуман се оказа непреодолим съперник в последния кръг. Тази точка по никакъв начин не помогна на Атлетико, който остана 14-ти в класирането.