Отборите на Чикаго Блекхоукс и Филаделфия Флайърс ще изиграят първия си мач от редовния сезон в Националната хокейна лига в чешката столица Прага. Това ще стане на 4 октомври в "О2 Арена", а срещата е част от Глобалните серии в Националната хокейна лига, които са традиционни през последните години.

Освен Чикаго и Филаделфия, мачове в Европа ще изиграят още отборите на Бъфало Сейбърс и Тампа Бей Лайтнинг. Двата тима ще се срещнат два пъти - на 8 и 9 ноември, в зала "Ериксон Глоуб" в шведската столица Стокхолм.

Два отбора от Европа също ще имат шанса да премерят сили с някои от най-добрите тимове зад Океана. На 29 септември в Берлин местният Айсберен Берлин ще играе приятелски мач с Чикаго Блекхоукс, докато ден по-късно на швейцарска земя Филаделфия Флайърс ще гостува на Лозана ХК.

Билетите за мачовете в Прага, Стокхолм и Берлин ще бъдат пуснати в продажба на 27 март, докато тези за срещата в Лозана ще бъдат в продажба от 10 април. До момента в историята на Националната хокейна лига на територията на Европа са изиграни общо 25 мача, като 4 от тях са били в Чехия, а 11 в Швеция.