Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика „Колонката на специалиста“. В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Той оплю здраво защитата на ЦСКА за представянето й срещу Ботев Пловдив, въпреки че това е най-силното звено на „червените“ и заяви още, че Славия е новият кошмар за Левски. Майкъла не пропусна да поздрави и Лудогорец за четвъртата поредна титла на разградчани и коментира скандала, който заформи Кирил Домусчиев.

Лудогорец – Локомотив (Сф) 4:1

„Много хубави голове на Лудогорец. Интересен мач с качествен футбол. Шампионска среща. Но празникът беше помрачен от неприятния инцидент с Кирил Домусчиев. Собственикът не трябва да коментира играта на отбора, да дава акъл, да се меша в работата. Да сте видели нещо такова в големите клубове? Домусчиев не е такъв човек, изпусна си нервите. Но това не му е за първи път. На „Армията“ съм го виждал как се кара със Стойне Манолов за някакви уговорени мачове. Работата на журналиста е да задава всякакви въпроси. Ако не ти харесва, не отговаряш. Сега Домусчиев съжалява. Локомотив знаеха, че няма как да вземат мача. Спорно им отмениха един гол“.

Ботев – ЦСКА 3:2

„Вижда се, че Любослав Пенев и екипът му започват да напипват верния ритъм. Но играта в защита беше безобразна. Как може толкова опитни играчи да допуснат такива индивидуални грешки? Не съм очаквал подобно нещо. Отбраната беше най-силното звено, а в този мач изневери. Ивайло Манджуков и другите правят всичко възможно да спасят ЦСКА. Футболистите взимат заплати по 25 хиляди лева и играят безобразно! Това не може да продължава. В момента само феновете са на ниво. Това е парадокс. Не ми хареса съдийството в мача. Отмениха ни чист гол, спряха ни 3-4 много опасни атаки. Реферите се представиха на нивото на защитата на ЦСКА“.

Берое – Литекс 3:1

„Берое е много сериозен отбор на държавна издръжка. Бори се здраво за Лига Европа и може да се класира. Но там дали ще минат първия кръг, не знам. ЦСКА с Любо Пенев със сигурност ще стигне групите, ако играе в турнира. Литекс пък са на приливи и отливи. Заслужена победа за Берое и битката за евротурнирите става много интересна“.

Левски – Славия 2:3

„Славия победи Левски за трети пореден път и стават като ЦСКА за тях. Сега няма вечно дерби, но Левски пак си намери кой да го бие. ЦСКА прехвърли правата си на Славия и „белите“ продължиха успения път на Стойчо Младенов. Но Левски има един мач до края и се пази за него – финалът за Купата на България срещу Черно море“.

Марек – Локомотив (Пд) 1:4

„Какво да го коментирам този мач? Мартин Камбуров пак изригна. Сигурно отново ще стане голмайстор на „А“ група и му го пожелавам. Но ако ги нямаше Марек и Хасково, той и Аниете щяха да са лидери в класацията с по 5-6 попадения. Това ни е нивото. Не искам да коментирам такива мачове“.

Хасково – Черно море 1:3

„Хасково вече се подготвят за „Б“ група, докато Черно море тренира за финала за Купата. Ясно е, че са по-класният отбор, но и те вече не играят за нищо, което напълно обесмисля втората шестица“.

Веселин Коларов, Gol.bg