Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви за пореден път, че е много доволен от старта на сезона.

Той припомни на всички, че формата на отбора му се беше подобрила значително още през януари тази година. Така изглежда трите поредни победи не са били толкова неочаквани за него.

Ливърпул в момента е на първо място в класирането на Висшата лига за първи път от 4.5 години. През сезон 2008/09 "мърсисайдци" се бориха за последно за шампионската титла на Англия. Съперник им беше Манчестър Юнайтед и "червените дяволи" финишираха на 4 точки пред Ливърпул.

Многото равенства тогава, особено в домакинските срещи, костваха първото място на 5-кратните европейски шампиони. Сега обаче сред някои фенове се прокрадна мечтата за първо място във Висшата лига. Брендън Роджърс обаче е по-умерен и осъзнава, че пътят до края на сезона е дълъг.

"Стартът на сезона е страхотен, но не трябва да си позволяваме да изпадаме в излишна еуфория", призова Роджърс.

"Миналата година започнахме лошо, но още от януари формата ни е забележителна. Трябва да отбележа, че играчите изпълняват великолепно задачите, които им бяха поставени".

"Предсезонната подготовка също беше проведена на отлично ниво. Разполагах с целия си състав и работихме много добре. Това беше добра предпоставка и знак, че ще бъдем подготвени добре", обясни той.

"Ако се изпотиш здраво, тогава и талантът ще се покаже. Трябва да продължим с добрата работа в същия дух и занапред", обясни още той.

"През този сезон играчите вече показаха, че притежават нужната издръжливост и упоритост, за да продължат борбата и добрите резултати. Кампанията е наистина дълга, но ние сме готови да приемем предизвикателството и гледаме напред".

Преди няколко дни Роджърс присъства на специална вечеря в центъра на града по случай 100-годишнината от рождението на иконата на Ливърпул - Бил Шенкли. На събитието присъстваха още много легенди, част от богатата история на "мърсисайдци".

"Такива събирания обикновено са много скромни. На онази вечеря присъстваха хората, които изградиха основите на клуба, за да може той сега да се похвали с това, което е постигнал", обясни той.

"Ще се борим с цената на живота си, за да можем един ден отново да върнем клуба, където му е мястото. Историята, която има Ливърпул, ни мотивира страшно много, за да продължим напред. Винаги трябва да се стремим да върнем старата слава на отбора", завърши Роджърс.