Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата нова рубрика „Колонката на специалиста“. В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Ето какво каза той за изминалите мачове в „А“ група. Легендата специално похвали съдийството в тях и призова всички футболни шефове да спрат да коментират реферите преди и след срещите, тъй като е непрофесионално и това го няма никъде по света.

ЦСКА – Ботев 0:0

„Сред играчите има стрес. Трябва да вкарат един гол, за да се отпушат. Тогава резултатите ще станат други. Неизяснената ситуация им влияе, няма как. Освен това Галин Иванов не може да се напасне с футболистите. Те са доведени от Стойчо Младенов, който е правил и подготовката. Имаше малко положения в мача, а Ботев игра добре. Смятам, че съдийството беше на високо ниво, както на всички мачове от кръга. Но искам да се обърна към президентите на клубовете – не говорете за реферите. Това не е ваша работа и го няма никъде по света. В това няма нищо професионално, не може да се говори и влияе на рефера“.

Литекс – Берое 1:1

Равностоен мач. Гледах го внимателно и както казах преди това – след издънка (б.р. - 1:4 от Локомотив София), Берое винаги играе силно. Резултатът е напълно заслужен. Искам да отбележа, че в първата шестица всички отбори, до един, са равностойни. Само Лудогорец е по-класен, но другите са от един калибър. За това има и толкова много равенства. Тимовете не искат да рискуват, играят сигурно в защита“.

Локомотив (Сф) – Лудогорец 0:0

„Първото полувреме беше равностойно. След това силите на Локомотив свършиха и Лудогорец се представи по-добре. На домакините им личеше, че им липсва централният нападател. На този терен пък играчите на Лудогорец внимаваха повече да не се контузят. Личеше си от далеч как се пазят. Смятам, че отмененият гол на гостите беше редовен, но като цяло съдийството бе на високо ниво“.

Славия – Левски 1:0

„Левски имат един мач до края – реванша с Лудогорец за Купата на България. Очаквах, че може да стане така. Срещу разградчани трябва да дадат всичко от себе си се пазят за срещата. Подходиха по-лежерно срещу Славия. Но трябва да се отбележи безобразната им игра в защита. Бяха много слаби отзад. Славия постигна победа за самочувствие и отново показа, че е непредсказуем отбор. В миналия кръг падна от Марек, сега бие Левски“.

Черно море – Хасково 2:0

„Домакините спечелиха по инерция. Нищо изненадващо не се случи. Те са на финал за Купата на България, това е ясно. Отново доказаха, че са един от най-класните състави от провинцията. Стабилно финансови са и могат да изненадат всеки един съперник“.

Локомотив (Пд) – Марек 4:0

„Локомотив показа, че може да си взима важните мачове. Разполагат с един великолепен голмайстор в лицето на Мартин Камбуров. Това е отбор, който винаги може да е ментор, ако мога така да се изразя. Но и там има финансови проблеми“.

Веселин Коларов, Gol.bg