„Голямата ми цел е Ю Ес Оупън”, каза Григор Димитров след драматичната загуба от Марин Чилич на полуфинала на турнира в Синсинати. От двубоя им в първия кръг на олимпийските игри в Рио нямаше и помен – Гришо игра страхотно, но… 6:4, 3:6, 5:7.

В решителния сет българската звезда два пъти проби хърватина, но не му стигна. Времето също бе изнервящо. В самото начало на двубоя заваля дъжд и двамата тенисисти трябваше да чакат цели два часа, за да се върнат на корта.

„Сега мисля само, че трябва да съм поставен в основната схема на Ю Ес Оупън – разкри плановете си Гришо. – След това ще имам увереност за края на годината. Когато побеждаваш, всичко е наред. Толкова е просто. Тренирам много. Няма да лъжа. Трудя се, за да се върна отново по пътя.”

В тенис средите вече се коментира, че Димитров взе правилно решение да тренира заедно с Дани Валверду, бивш наставник на Анди Мъри. Шотландецът тръгва към нова титла, след като взе златен олимпийски медал. На финала в Синсинати ще играе срещу Чилич.

Нещо немислимо е на път да стане в женския тенис. Германката Ангелик Кербер е само на една победа от първото място в световната ранглиста. Загубилата финала в Рио спечели в Синсинати с 6:3, 6:4 срещу Симона Халеп.

Ако вземе титлата в мача срещу Каролина Пискова, Кербер ще свали Серена Уилямс, която окупира върха в последните 183 седмици. Ангелик може да стане втората германка след великата Щефи Граф, която е оглавявала световната ранглиста. Серена отказа турнира в Синсинати заради контузия.