Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Марио Гьотце заяви, че остава търпелив, след като изкара близо месец в лазарета на тима.

"Четири седмици бях контузен, това не трябва да се забравя", сподели националът пред вестник "Билд".

"Разбира се, че искам отново да играя, всеки го иска. Желанието ми е да бъда на терена всяка една секунда, защото всеки футболист желае да играе. Дали обаче е разумно към този момент е друг въпрос. Оставам търпелив."

"Човек трябва да се учи да бъде търпелив, това е много важно. Колкото и да е трудно", добави Гьотце, който получи контузия в глезена при успеха над Челси за Суперкупата на Европа през август.

За първи път от въпросната среща насам Гьотце попадна в групата на своите за мача срещу Волфсбург, спечелен от европейския клубен първенец с 1:0 в събота. Халфът обаче не бе пуснат в игра.

В същото време налаганият като титуляр в Байерн през този сезон бек Рафиня не скри желанието си да остане на стадион "Алианц Арена" и занапред.

"Много съм щастлив да бъда в Байерн. Това е най-добрият клуб в света. Всеки иска да играе тук. Удължаване на договора ми? Ще бъде интересно", каза кариоката.