Манчестър Юнайтед може да осъществи шокиращ трансфер, привличайки ветерана Михаел Балак, който вече е без отбор, след като от Челси отказаха да му подновят контракта, пише английският таблоид "Нюз ъф дъ уърлд".

Интересът към 33-годишния футболист е много голям, като за него се борят четири английски клуба от Висшата лига и още няколко тима от Германия.

Юнайтед, Тотнъм, Астън Вила и Уест Хям искат на всяка цена да имат в състава си капитана на националния отбор на Германия.

Иначе Михаел Балак премина в Челси през 2006 година със статута на суперзвезда. Той подписа тогава 4-годишен договор с лондончани, който му осигуряваше по 130 хиляди паунда на седмица.

Самият футболист е много разочарован, тъй като трябва да напусне "Стамфорд Бридж", след четири много хубави години в клуба.

"За съжаление не успяхме да се споразумеем за нов 2-годишен договор. Нямам представа къде ще играя през следващия сезон, но желанието ми е да играя поне още 2 години на високо ниво", заяви Балак, цитиран от "Мирър".

"Естествено, че съм разочарован от напускането ми на Челси, тъй като прекарах четири прекрасни години в този клуб", добави немският национал.

Самият футболист винаги е изтъквал желанието си, че иска да завърши кариерата си в родината си Германия, а интерес към него от немски клубове не липсва.

Шалке, Байерн, Леверкузен и Волфсбург точат лиги за ветерана. Хари Реднап пък го иска на всяка цена в Тотнъм за предстоящото участие на Спърс в Шампионската лига.

Интересно е дали Балак ще премине в Юнайтед. Ако това стане, сър Алекс няма да извърши първият си шокиращ трансфер. Да не забравяме, че през миналото лято той привлече в тима Майкъл Оуен, който акостира на "Олд Трафорд" като свободен агент.