Италия постигна лесна победа с 2:0 над Северна Ирландия в мач от група "С" на световните квалификации, където се намира и България.

"Адзурите" стигнаха до успеха с голове през първото полувреме. Още в 14-ата минута Доменико Берарди откри резултата, а в 39-ата Чиро Иммобиле също се разписа.

След почивката домакините спестиха сили за неделното гостуване в София. За отбелязване е, че защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи тази вечер записа и мач №100 с националната фланелка.


Италия влезе в мача без загуба под ръководството на Роберто Манчини, който пое отбора през 2018 г. Това са 15 победи и 7 равенства. Серията включва и 100%-ов актив от квалификациите за Евро 2020. В тях "адзурите" нанизаха 62 гола в 10 срещи и допуснаха 14.

И първото полувреме на стадион "Енио Тардини" затвърди отличните впечатления. Четирикратният световен шампион контролираше двубоя изцяло и се възползва от почти всичките си добри атаки.

След почти четвърт час игра Алесандро Флоренци с прекрасен прехвърлящ пас изведе Доменико Берарди отдясно. Нападателят на Сасуоло напредна и с мощен изстрел в близкия ъгъл не остави шансове на вратаря Бейли Пийкок-Фаръл – 1:0!

По-късно удар с глава на Емерсон прелетя малко встрани от целта, но в 39-ата минута нямаше какво да спаси Северна Ирландия от втори гол. Тогава Чиро Иммобиле завърши чудесния си индивидуален рейд с шут покрай лявата греда и матира Пийкок-Фаръл, който за втори път допусна гол в близкия ъгъл.

Второто полувреме започна с добра атака за гостите, при която Джош Магенис засече, но покрай целта. Домакините отговориха с неточен удар с глава на Иммобиле.

В 56-ата минута гостите можеха да се върнат в мача, след като Майкъл Смит стреля, но Джанлуиджи Донарума със сигурна намеса спаси. В тези минути Северна Ирландия се опитваше да наложи натиск и в няколко ситуации Италия не успя да изнесе играта, но това не доведе до сериозни опасности пред вратаря.

В 70-ата минута Магенис отново пробва да затрудни Донарума, но вратарят изби. В 87-ата минута гостите имаха шанс да стигнат до почетен гол, но от непосредствена близост Пади Макнеър не уцели вратата. До края не падна нов гол и Италия спечели с 2:0. 

Италия – Северна Ирландия 2:0

Голмайстори: 1:0 Берарди (14), 2:0 Иммобиле (39)