Наполи победи Лацио насред „Олимпико“ с 2:1 в дербито от 27-ия кръг и се завърна на върха в италианската Серия А. Лоренцо Инсиние откри в 62-ата, но Педро изравни с чудесно попадение в 88-ата минута.

Фабиан Руис обаче донесе победата за „партенопеите“ в четвъртата минута от добавеното време.

Срещата стартира с шанс за гостите. В петата минута Пьотр Жиелнски намери Викор Осимен отдясно в наказателното, който стреля в близкия ъгъл, но право в Томаш Стракоша.

Домакините отговориха минута след това, когато Фелипе Андерсон навлезе отдясно в наказателното поле, след което центрира към далечната греда, където Луис Алберто направи голям пропуск, като стреля в аут от добра позиция.

В деветата минута Чиро Имобиле нанесе опасен удар с десния в наказателното от въздуха, но неточно.

В 21-ата минута отново Имобиле имаше шанс, като отправи фалцов удар към далечната от границата на пеналтерията, но над вратата

Три минути по-късно Фабиан Руис чукна с пета за Жиелински пред дъгата на наказателното поле, а полякът стреля, но Стракоша спаси удара в долния си ляв ъгъл.

В 41-ата минута Сергей Милинкович-Савич влезе отляво в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Оспина реагира и спаси.

Минута преди края на редовното време на първата част Луис Алберто свали с глава за Имобиле пред наказателното, а капитанът на „орлите“ шутира от въздуха, но в ръцете на Оспина.

Второто полувреме започна със спасяване на Оспина в 52-ата минута. Алберто и Фелипе Андерсон комбинираха и последният стреля пред наказателното поле към далечни ъгъл между четирима играчи на гостите, но колумбийският страж на „партенопеите“ спаси.

Три минути по-късно Милинкович-Савич изведе с глава Имобиле отдясно в наказателното, който пък стреля в близкия ъгъл, но Оспина спаси, а и Амир Рамани го беше блокирал добре.

В 59-ата минута  Милинкович-Савич центрира в наказателното поле от свободен удар, където Имобиле нанесе удар с глава, но отново Оспина се намеси.

Три минути след това обаче Наполи успя да открие резултата. Домакините не успяха да изчистят добре топката, като Матео Политано пресече и веднага комбинира с Елиф Елмаз. Северномакедонецът пък предостави на Лоренц Инсиние точно на дъгата пред наказателното поле и с прекрасен техничен удар намери долния ляв ъгъл на Стракоша – 0:1.

„Партенопеите“ натиснаха и в 69-ата минута стигнаха до второ попадение, отново на Инсиние, но голът беше отменен заради засада след проверка със системата ВАР, предава Тема спорт. В ситуацията Инсиние получи отдясно пред наказателното поле и намери Осимен, който стреля, но Стракоша отрази. Топката обаче попадна в краката на капитана на Наполи, който не сбърка отблизо, но се оказа, че е бил в нередовна позиция.

Десет минути преди края на редовното време Политано беше изведен отлично зад защитата на Лацио, напредна към наказателното поле и стреля, но Стракоша успя да спаси.

В 82-ата минута Лацио можеше да изравни, но само отличната намеса на Оспина предоврати това. Резервата Педро нанесе страхотен фалцов удар към далечния ъгъл от границана на пеналтерията, но колумбиецът отрази.

Две минути преди края на редовното време Луис Алберто центрира в наказателното поле от свободен удар, но играч на гостите изчисти с глава. Топката обаче попадна на пътя на Педро, който с фантастичен изстрел от въздуха в дъгата пред пенатлтерията намери долния десен ъгъл на Оспина, който успя да докосне топката, но не и да я спре да попадне във вратата му – 1:1.

Това обаче не бе всичко и в добавеното време Наполи успя за измъкне трите точки. Тогава Фабиан Руис със страхотен изстрел извън наказателното поле вкара за крайното 1:2.