Мачът между Аталанта и Фиорентина, който бе отложен заради смъртта на шефа на Виолетовите Джо Бароне ще се играе след края на първенството в Серия А. Това стана ясно след като и двата отбора се класираха за финали в евротурнирите. Виолетовите ще спорят за Лигата на Конференциите, а Аталанта - за Лига Европа. Освен това бергамаските са на финал за Купата на Италия, която е на 15 май и по този начин няма свободна дата за изиграването на мача преди финалния кръг в Серия А.

Почти е сигурно, че мача ще се играе в неделя 2-и юни. Липсва само официалното съобщение от лигата. Класирането на Ла Дея за финала на Лига Европа, насрочен за сряда 22-и май (срещу Байер Леверкузен), и това на Виолетовите за сряда 29-и май (срещу Олимпиакос), прави невъзможно насрочването на мача, отложен още на 17 март.

Футболната лига ще обяви официално датата на пренасрочения мач в следващите няколко часа, както и програмата по часове за последните кръгове от сезона.

Интересното е, че мача може да има голямо значение за участието в Шампионската лига на Аталанта. Бергамаските могат да си осигурят класирането с успех срещу Байер. Ако загубят обаче, ще трябва да завършат в първата петица на Серия А. В момента Аталанта дели петото място с Рома с по 60 точки. Бергамаските имат мач по-малко, а в неделя приемат Рома на "Гевис".