Франция показа характер, получи съдийски подарък и победи Германия с 2:1 в двубой от Лига А и група 1 в Лигата на нациите, игран на стадион "Стад дьо Франс".

Първенецът на света за 2014 година изигра много силно първо полувреме срещу настоящия световен шампион, откривайки резултата чрез Тони Кроос. След това Бундестимът създаде още няколко много добри положения, но ги изпусна.

В началото на второто полувреме Манеул Нойер спаси удара на излезлия сам срещу него Килиан Мбапе, но след час игра Антоан Гризман вкара много хубав гол с глава. Десетина минути преди края реферът Мажич отсъди смехотворна дузпа за домакините и Гризман не сбърка от бялата точка.

Франция събра 7 точки на върха в групата, докато германците са на дъното с актив от една точка.


Двата отбора започнаха доста предпазливо, като гостите залагаха на стабилен дефанзивен вал от цели петима футболисти. Чак в четвъртата минута се стигна до първия изстрел към една от двете врати, но тупалката на Антоан Гризман нямаше нужната точност.

Малко след това двата отбора си размениха по едно бърза контраатака. Първо Хумелс не успя да спре Мбапе, но колегите му в отбраната се справиха. След това Вернер и Сане разиграха добре, но френската защита противодейства с дружни усилия.

В 13-ата минута пробив на Сане отдясно доведе до центриране и Кимпембе игра с ръка в наказателното поле, което даде основания на рефера Мажич да посочи бялата точка. Тони Кроос изчака при изпълнението и Лорис хвана ъгъла, но не и топката!

Не след дълго Германия буквално матира своя противник с няколко подавания от собственото си наказателно поле. Лерой Сане беше изведен сам срещу вратаря, но младокът се уплаши и вместо да излезе на позиция за стрелба срещу Лорис, пусна слаб пас към Вернер вляво и златният шанс за тежък нокдаун беше пропуснат.

Бундестимът продължаваше да контролира случващото се на терена и играеше с неочаквана лекота. Един от най-дейните на терена Гинтер отправи два удара с глава, като в първия случай Лорис изби с върха на пръстите си, а след това топката мина над целта. Чак към края на първата част Франция се втурна в атаки, но остана само с неточния шут от движение на Жиру.

Малко след почивката Франция създаде най-доброто си положение в мача. Килиан Мбапе се измъкна зад защитата на съперника и излезе сам срещу Мануел Нойер, но вратаря излезе, скъси ъгъла и спаси удара му.

Лерой Сане отправи неточен удар и не след дълго резултатът беше изравнен. Ернандес отправи слабо на пръв поглед центриране и изглеждаше, че иска да разкара топката от краката си. Антоан Гризман обаче засече по страхотен начин и траекторията на топката не остави шансове на Нойер.

При една от редките смислени акции на гостите след паузата Гнабри стреля мощно, но право в обсега на вратаря. Интересна се оказа ситуацията, при която снарядът на Погба сериозно застрашаваше Нойер, но кълбото се отби в бедрото на Мбапе.

Още при следващата атака на домакините Мажич отсъди смехотворна дузпа за театрпално падане на Матюиди след контакт с Хумелс, като французинът беше този, който стъпи върху крака на германския защитник. Гризман запази хладнокръвие и опъна мрежата от бялата точка.

В 88-ата минута влезлият като резерва Осман Дембеле веднага пробва рефлексите на Нойер, но най-добрият вратар на планетата за периода 2013-2016 улови спокойно.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xMSNQCpHZIY" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/emAFSMvDTn8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cI-uNO9V_6E" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


Франция - Германия 2:1

0:1 Тони Кроос - 14', дузпа
1:1 Антоан Гризман - 62'
2:1 Антоан Гризман - 80', дузпа


Франция: Лорис, Варан, Кимпембе, Павар, Ернандес, Канте (Н'Зонзи - 94'), Погба, Матюиди, Гризман (Ндомбеле- 91), Мбапе (Дембеле - 85'), Жиру

Германия: Нойер, Зюле, Хумелс, Гинтер (Брандт - 83'), Керер, Шулц, Кимих, Кроос, Сане (Дракслер - 76'), Гнабри (Мюлер - 88'), Вернер