Франция - Германия, двубой от Лига А и група 1 в Лигата на нациите. Стадион "Стад дьо Франс", 21.45 часа българско време.


Вероятни състави:

Франция: Лорис, Кимпембе, Павар, Сидибе, Ернандес, Канте, Погба, Матюиди, Гризман, Мбапе, Жиру

Германия: Нойер, Зюле, Хумелс, Гинтер, Шулц, Кимих, Руди, Кроос, Сане, Бранд, Вернер


Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг в новия турнир на УЕФА се изправят последните два отбора, триумфирали на световното първенство. Новият първенец на планетата Франция излиза срещу шампионите на света от 2014 година Германия в един от най-очакваните сблъсъци в Лигата на нациите.

Двата тима мериха сили още в началото на надпреварата през септември, когато се занулиха на германска земя. Тогава възпитаниците на Йоги Льов имаха превъзходство след почивката, но не успяха да го материализират.

Бундестимът се представи много слабо в Русия и беше детрониран по срамен и невиждан до момента начин - още в груповата фаза. Така селекционерът Льов влезе в историята и по този негативен начин, защото това не се беше случвало на друг селекционер на Маншафта.

В исторически план Германия изостава с 9:13 победи в 30 мача, при голова разлика 47:45 за французите. Възпитаниците на Льов имат да си връщат за загубата с 0:2 от този съперник на Евро 2016, но и на своите фенове, които все още не могат да забравят фиаското в Русия.

Големият проблем за Маншафта в момента се видя преди дни в Холандия при тежкото поражение с 0:3. Тимът е изключително нестабилен в отбрана и прави прекалено много индивидуални грешки. В средата на терена липсва креативност, а малкото чисти голови положения завършват с фрапантни пропуски.

Първенецът на планетата е лидер в групата с четири точки и тази вечер със сигурност ще иска да се бетонира на върха. Килиан Мбапе и Антоан Гризман са големите звезди в атака и едва ли огневата мощ на "петлите" може да бъде спряна от настоящия колеблив дефанзивен вал на скърцащата германска машина.


Резултат: Франция - Германия 3:1