Авторитетното германско издание “Кикер” препоръча българина Илия Груев като алтернатива за поста опорен халф на треньора на Вердер Бремен Флориан Кофелт за мача срещу “Борусия”.

Бременци посрещат днес тима от Мьонхенгладбах в среща от 28-ия кръг на Бундеслигата. Германското футболно първенство е единственото от големите в Европа, което върви в условията на разпространение на коронавирус.

“Кикер” замесва Груев в ситуацията около това кой ще играе пред защитата, след като Филип Баргфреде е наказан заради червения картон при победата 1:0 във Фрайбург. В тази среща Кевин Фогт получи травма и не е ясно дали ще може да играе срещу “Борусия”.

“Кикер” предполага, че като опорен полузащитник може да играе Максимилиан Егещайн. Изданието обаче посочва, че Груев също има своите шансове.  Всъщност материалът е посветен на това как миналият през “Борусия” (Дортмунд), “Реал” (Мадрид) и “Ливърпул” Нури Шахин вече почти напълно е загубил доверието на треньора Кофелт, пише "24 часа".

20-годишният Груев от този сезон е част от първия състав на “Вердер”, но все още не е дебютирал в Бундеслигата. Според “Кикер” обаче българинът има по-добра позиция пред Кофелт от Шахин и със сигурност е преди него в ранкинга.

“Шахин дори не бе в групата за мача във Фрайбург. Така треньорът Кофелт даде повече от ясен знак, че от 31-годишния Нури очевидно не се очаква да даде някакъв импулс на отбора в борбата за запазване на мястото в Бундеслигата”, пише “Кикер”. Във “Вердер” помощник-треньор е Илия Груев-баща.