Байер Леверкузен ще опита да удължи невероятната си серия от 47 мача без загуба този сезон, но това няма да е лесна задача, каза треньорът на отбора Чаби Алонсо.

Шампионът на Германия продължава битката за требъл този сезон, след като победи Рома с 2:0 като гост в първия си полуфинален мач от Лига Европа в четвъртък и достигна до финала за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн.

Леверкузен, който сложи край на 11-годишната хегемония на Байерн Мюнхен в Бундеслигата, за да осигури първия си трофей от 1993 г., гостува на шестия в класирането Айнтрахт Франкфурт в неделя.

"Искаме да останем непобедени и знаем, че всяка седмица става все по-трудно. Всички искат да ни победят“, каза Алонсо пред репортери.

"Не беше лесно във Франкфурт през последните години, винаги е труден съперник с гъвкава система на игра. Нямаме много време за подготовка", добави Алонсо.

42-годишният испанец ще гледа мача във Франкфурт от трибуните, след като получи четвъртия си жълт картон за сезона по време на равенството 2:2 на неговия отбор с Щутгарт миналата седмица.

"Можете да видите играта по-добре от трибуните, а аз мога да комуникирам с резервната скамейка. Ще ми липсва директният контакт с отбора по време на мача, но играчите са достатъчно интелигентни, за да решават ситуации индивидуално на терена", коментира още Чаби Алонсо.