Мениджърът на Челси Маурицио Сари призна, че все още не е взел решение дали вратарят Кепа Арисабалага ще пази в градското дерби с Тотнъм днес.

Младият испанец изкара извън нерви италианския наставник в неделя, като отказа да бъде заменен в 119-ата минута на мача срещу Манчестър Сити за купата на Лигата. В крайна сметка Кепа остана на мястото си и за дузпите, но при тях Челси отстъпи с 3:4 пред "гражданите". За действията си бившият играч на Атлетик Билбао бе глобен от клуба

"Психически Кепа е готов да започне този мач. Но аз трябва да изпратя съобщение към групата, която ръководя. Все още не съм решил какво ще бъде то, но ще бъде най-доброто за всички ни и ще бъде взето в консултация с другите играчи от отбора. Кепа направи грешка, но сега трябва да бъде готов, независимо дали ще играе, или ще бъде на пейката", заяви Сари преди домакинството на "шпорите".

Италианецът разкри, че е имало недоразумение между него и вратаря, което е шокирало всички играчи на терена.

"Това не бе обичайна ситуация и всички бяха в шок от нея. Не бяхме готови за такова нещо, затова и бе невъзможно да реагираме по някакъв начин на момента. Вече проведох разговор с Кепа и той ми се извини. Той се извини и на съотборниците си и на другите хора в екипа. Това не е достатъчно и няма да върне времето назад, но е важно да разбере, че не искаме да го убиваме", добави още бившият треньор на Наполи.

Челси се намира на шесто място във Висшата лига с 50 точки от 26 мача, но "сините" допуснаха три загуби в последните си четири мача за първенство, като отпаднаха от турнира за купата на Англия.