Голямата звезда на световния футбол – Лео Меси, се е разминал на косъм от преминаване в Челси. Това заяви трансферното гуру Джанлука Ди Марцио.

Случката се разиграла още през 2004 година, когато начело на лондончани беше Жозе Моуриньо. "Това е една от най-загадъчните истории във футбола", започна разказа си известният италиански журналист.

"През 2004 г. Меси беше много близо до трансфер в Челси, защото искаше да играе под ръководството на Моуриньо. Имаше много дълги разговори. Лео и Жозе поддържаха непрестанна връзка, включително и чрез видео. Това беше първият път, когато Меси реши да напусне Барселона. Вторият беше преди няколко месеца", добави Ди Марцио, цитиран от Besoccer.com.

Припомняме, че това лято се разигра истинска сага с шесткратния носител на Златната топка. Меси беше готов да си тръгне "Камп Ноу" и да премине в Манчестър Сити. В крайна сметка той реши да остане верен на Барса, защото трябваше да заведе дело срещу клуба на сърцето си.

В началото на века и легендарният италиански треньор Фабио Капело също е направил опит да отмъкне Меси. Тогава спецът беше начело на Ювентус и забелязал таланта му на мача за "Жоан Гаспер".

"Опитах се да взема Меси, докато водех Ювентус. Веднага разбрах, че това 16-годишно момче ще стане велик футболист. Тогава Франк Рийкард беше треньор на каталунците. Той беше мой играч в Милан. Казах му: "Франк, виж, не можеш ли да ни дадеш това момче за година. Той обаче отказа, защото не е глупак", казвал е Капело.

Меси защитава цветовете на Барса от 2003 г. и се превърна в най-голямата легенда на каталунците. Той има общо 34 трофея за отбора и е голмайстор №1 в историята на испанския гранд.