Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че е очаквал нападателят на Тотнъм Хари Кейн да се присъедини към Манчестър Сити през лятото.

Шампионът на Висшата лига не успя да подпише с английския национал, който през май обяви желанието си да напусне „шпорите“. Мениджърът на Челси разкри, че Кейн, който миналата година спечели „Златната обувка“, не е бил считан за вероятна цел за носителя на трофея от Шампионската лига, който вместо това си върна Ромелу Лукаку в рекордна за клуба сделка от 97.5 млн. паунда.

„Мислех, че това ще се случи. Никога не сме имали списък с името му вътре и не съм ходил до директора Марина Грановская, за да й кажа да го купим. Но клубът реши ситуацията. Има много хора около играчи, техните агенти и съветници и хора между тях, и имахме информация от тези хора. Но така и не беше толкова близо, за да усетим съперничеството между Тотнъм и Челси. Знаем за него, но имах усещане, че не е толкова далеч“, започна германският специалист.

Тухел, който видя как Лукаку вкара четири гола в четири мача след завръщането си в Челси, ще се опита да запази серията без загуба на неговия тим от началото на сезона в Лигата при визитата на „шпорите“ в неделя. Независимо от възможността Кейн да се присъедини към Сити, Тухел настоя, че би се страхувал повече от отбора на Пеп Гуардиола, и като футболен фен е щастлив да вярва, че играчи могат да изкарат кариерите си в един клуб.

„Не, не бях уплашен, но ако се беше случило, щях да бъда много заинтригуван от това как щеше да промени стила на игра на Манчестър Сити. Не се страхуваме от никого. Приемаме всеки отбор и Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул, те са тимовете, които са по-силни от всички останали в това първенство и разполагат със сериозни състави. Именно срещу тези играчи искаме да участваме и е нормално, че те се борят за най-добрите играчи и си мислех, че това ще се случи. От една страна бях щастлив, че той реши да остане, защото е хубаво да видиш, че продължава да съществува това един футболист играе в един клуб“.

„Хари Кейн е Тотнъм и дори за мен – нямам нищо общо с Тотнъм, никога не съм работил за тях – когато си помисля за Тотнъм в последното десетилетие, се сещам за Хари Кейн и това е много е много хубаво. Както си мислиш за Лионел Меси и веднага се сещаш за Барселона и е много трудно да си представя, че той играе за друг клуб сега – същото е и с Хари Кейн. Така че от тази страна бях щастлив, защото ми харесва и част от моята личност е все още фенска и ми харесва, че се случват подобни неща. Хубаво е и че Ромелу Лукаку е обратно в Челси и някои неща пасват добре и не трябва да се променят“, завърши Тухел. /БГНЕС