Отборите на Манчестър Сити и Челси ще се изправят един срещу друг в дербито от 22-ия кръг на Висшата лига днес от 14:30 часа българско време. "Гражданите" приемат своя съперник на "Етихад" с комфортната преднина от 10 точки на върха, докато за "сините" това ще е може би последният шанс да се закачат отново в битката за титлата, ако спечелят трите точки.

Тимът на Пеп Гуардиола се намира в отлична форма и е в серия от 11 поредни победи в Лигата, докато лондончани имаха проблеми през ноември и декември и записаха само четири победи в последните си 11 мача за първенство.

Сити бяха сериозно засегнати от коронавируса миналата седмица, но би трябвало повечето им играчи вече да са извън изолация и да могат да вземат участие в двубоя. Със сигурност Гуардиола няма да може да разчита на Рияд Марез, който участва в Купата на африканските нации с тима на Алжир, докато Томас Тухел ще бъде без вратаря Едуар Менди (по същата причина), контузените защитници Рийс Джеймс, Бен Чилуел и Трево Шалоба, както и Андреас Кристенсен, който даде положителна проба за Covid-19.

Първият мач между двата тима този сезон на "Стамфорд Бридж" завърши с успех с 1:0 за Манчестър Сити. /БГНЕС